Over ons

Over ons

Wat honderd jaar geleden begon met de oprichting van een ambachtelijk bedrijf, is uitgegroeid tot een klein succesverhaal voor Duitse middelgrote bedrijven. Gedurfde ondernemersbeslissingen en slimme investeringen op de juiste plek zorgen voor groei en een personeelsbestand van meer dan 120 vandaag. Allemaal dragen ze – in navolging van de filosofie van de oprichter van het bedrijf – innovatie, enthousiasme voor technologie en het streven naar klantgerichte en moderne servicekwaliteit in hun hart.

Tutto-motor is al meer dan 65 jaar op de markt met de bedrijfsonderdelen motortechnologie en matrijstechnologie.

Tutto-motor formentechnik is een erkend partner van de kunststofverwerkende industrie en bekende autofabrikanten en toeleveranciers. Door zijn centrale positie in de waardeketen is het de centrale facilitator voor de kunststofindustrie.

De matrijstechnologiedivisie is een strategische oplossingspartner voor het verhogen van de productiviteit en kwaliteit in serieproductie, door de integratie van intelligente systemen en softwareoplossingen in de spuitgietgereedschappen, coöperatieve bedrijfsmodellen en slimme gereedschapsondersteuning. Dankzij de eigen geavanceerde softwareoplossing CONDAMOS kunnen klanten toekomstige real-time meetgegevens gebruiken om de toestand van de gereedschappen te beoordelen om onderhoudswerkzaamheden meer zielsgericht en efficiënter te plannen. Langdurige metingen ondersteunen ook een begrijpelijke documentatie van de levenscyclus van een gereedschap. Door de lange termijn datasets te analyseren, kunnen zwakke punten worden geïdentificeerd, waardoor het eenvoudig is om een ​​optimalisatieproces door te voeren.

Tutto-motor Motorentechnik heeft zich ontwikkeld van motorreparatie tot een full-service provider voor industriële, mobiele en stationaire toepassingen. De focus van deze business area is de klantspecifieke conceptie van geïndividualiseerde aandrijfoplossingen op het gebied van verbrandingsmotoren en hybride technologie.

Het bedrijf wordt in de derde generatie geleid door Peter Sauer als aandeelhouder en Stefan Klem als tekenbevoegde.